По инициатива на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката се проведе

...
По инициатива на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката се проведе
Коментари Харесай

Теменужка Петкова обяви кога трябва да приключи строежа на интерконектора с Гърция

По самодейност на министър Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката се организира среща за отчитане на дейностите по реализацията на плана за създаване на интерконектора Гърция-България (IGB), написа вести.бг.

В срещата участваха изпълнителнителните шефове на плановата компания „ Ай СИ Джи Би “ ЕАД от българска и от гръцка страна – Теодора Георгиева и Константинос Караянакос, представители на доставчика на тръби – „ Коринт Пайпуър “, на строителя – АВАКС и на инженер-консултанта – „ Консорциум Тибей “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Министър Теменужка Петкова призова фирмите да работят интензивно и акцентира, че завършването на построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България следва да завърши през октомври тази година. По думите й въвеждането в употреба на плана в синергия с Трансадриатическия газопровод е от стратегическо значение. Чрез IGB страната ни ще получава контрактуваните 1 милиарда куб м./год. азербайджански природен газ за страната от втората фаза на газовото находище Шах Дениз.

Представителите на „ Коринт Пайпуър “ увериха, че производството на тръби се осъществя по график. През месец февруари ще се реализира доставката на нужните тръби за построяването на първите 47 км. от интерконектора. Необходимата техника за осъществяване на автоматизирано заваряване на тръби, която ще форсира доста процеса по реализация, е доставена в Солун и следва да се транспортира към трасето в България, споделиха от АВАКС. В момента не престават да се извършват подготвителни действия по трасето както на българска, по този начин и на гръцка територия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР